Agressie en woede

Het leven wordt steeds hectischer en we kunnen soms gebukt gaan onder heel veel verschillende verantwoordelijkheden. Soms meer dan we eigenlijk aankunnen. Daarmee bouwen we veel stress en spanning op. Als deze stress en spanning niet op de juiste manier worden opgelost of worden geuit, dan kan dat leiden tot agressie, frustratie en in extreme gevallen tot woede uitbarstingen. Dit komt in de praktijk vaker voor dan u wellicht denkt. Agressie en woede uitbarstingen worden steeds vaker genoemd als een maatschappelijk probleem.

Maatschappelijk probleem of niet, u heeft er last van en uw omgeving zeer waarschijnlijk ook. Daarnaast is agressie en opgekropte woede ook slecht voor uw gezondheid. Zo kunt u er hoge bloeddruk van krijgen, wat weer nadelig kan zijn voor voor hart en bloedvaten.

Door de oorzaak en aanleiding weg te halen, voorkomt u het opkroppen van woede. In agressietherapie leert u hoe u die woede en bijkomende emoties op een acceptabele manier kunt loslaten. Ook wordt aandacht besteed aan het verkleinen van opbouw van stress en spanning. U kunt dan niet worden overvallen door uw eigen agressie of woede, omdat u heeft geleerd om die onder controle te houden. Dat is een geruststelling voor u en ook voor uw directe te omgeving.